Primăria Ţibana va fi executată silit pentru neplata decontului de navetă

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Vineri, 13 Martie 2015
Scris de Secretariat

În urma procesului derulat cu succes de USLIP IAŞI cu Primăria Ţibana s-a obţinut plata retroactivă a navetei pentru 35 de membri de sindicat care îşi desfăşoară activitatea la Şcoala Gimnazială Domniţa, com. Ţibana.

În premieră pe judeţul Iaşi, conturile unei Primării vor fi poprite pentru neaplicarea unei hotărâri judecătoreşti.

Conflict dezamorsat la Oţeleni

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Luni, 09 Martie 2015
Scris de Secretariat

Astăzi, 9.03.2015, prin intervanţia reprezentanţilor USLIP Iaşi, s-a reuşit dezamorsarea crizei privind plata salariilor profesorilor din Oţeleni.

Mulţumim şi Prefecturii Iaşi pentru implicare!

 

10867086 674803839308574 1568625291 n

8 Martie 2015

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Duminică, 08 Martie 2015
Scris de Administrator

felicitare 8 martie 2015

O primăvară frumoasă

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Luni, 02 Martie 2015
Scris de Administrator

felicitare Primavara 2015

FISA GRADATIE INVATAMANT PRIMAR

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Luni, 23 Februarie 2015
Scris de Secretariat

Folder blue

Campania “PETIŢIE DE SOLIDARITATE PENTRU PERSONALUL NEDIDACTIC” a depăşit 6000 de semnături în judeţul Iaşi!

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Vineri, 20 Februarie 2015
Scris de Secretariat

Acestea vor fi centralizate la Bucureşti (sediul Federaţiei) în 23 – 24 februarie 2015, şi vor fi înaintate către Ministerul Muncii şi Ministerul Finanţelor Publice. Avem ferma convingere că Ministerele implicate vor rezolva în cel mai scurt timp problema sporului de vechime pentru personalul nedidactic.

Mulţumim membrilor de sindicat  USLIP  IAŞI pentru implicarea şi sprijinul acordat!

TABEL - PETITIE DE SUSTINERE A PERSONALULUI NEDIDACTIC          

Ministrul Educaţiei, Sorin Mihai Cîmpeanu: „Nu sunt adeptul schimbărilor în interiorul anului şcolar”

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Sâmbătă, 14 Februarie 2015
Scris de Secretariat

Urmare a diverselor informaţii apărute în mass-media în legătură cu demersurile Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, vă transmitem declaraţia de presă a ministrului Sorin Mihai Cîmpeanu pe această temă:

Nu sunt adeptul schimbărilor insuficient analizate, cu atât mai puţin al schimbărilor care să afecteze desfăşurarea unui an şcolar. Sistemul de învăţământ trebuie să fie predictibil, iar acesta e un principiu după care mă ghidez.

Resping cu fermitate teza conform căreia vor fi reduse peste 4.000 de posturi în învăţământul preuniversitar. E falsă! Numai anul trecut au fost angajate 4.600 de noi persoane (personal didactic, auxiliar şi nedidactic), cu circa 1.700 peste numărul iniţial de posturi aprobate. Sunt depăşiri, justificate în unele cazuri, dar sunt înregistrate ca depăşiri din cauza metodologiei de normare a personalului didactic auxiliar şi nedidactic, neactualizată din anul 1998! După intrarea în vigoare a Legii Educaţiei Naţionale nr. 1/2011 se impune modificarea sistemului de normare a personalului didactic auxiliar şi nedidactic din învăţământul preuniversitar în vederea armonizării acestuia cu noile prevederi legale, însă acest lucru va fi reglat fără bulversarea sistemului.

Guvernul din care fac parte a tratat de fiecare dată cu respect cadrele didactice şi a susţinut educaţia, venind în întâmpinarea nevoilor elevilor şi profesorilor. Îi asigur, deci, pe toţi cei implicaţi în sistemul naţional de învăţământ preuniversitar că orice modificare va fi introdusă numai dacă este absolut necesară şi dacă este cerută de sistem. Orice demers de acest tip va avea şi girul dialogului cu toţi partenerii sociali. Dialogul social este un instrument eminamente necesar într-un domeniu complex şi vital precum educaţia, iar Ministerul Educaţiei va ţine întotdeauna cont de acesta.

Am retras proiectul/documentul intern care a generat neînţelegeri. Începând de săptămâna viitoare vom relua dialogul cu sindicatele, cu directorii de şcoli, cu asociaţiile profesionale şi de elevi, pentru a găsi cele mai bune soluţii, dar fără a afecta în vreun fel actualul status quo.

BIROUL DE PRESA

Puteti vizualiza comunicatul accessand site-ul oficial al MEN:

http://www.edu.ro/index.php/pressrel/22575

 

ÎN ATENŢIA MEMBRILOR DE SINDICAT USLIP IAŞI

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Vineri, 13 Februarie 2015
Scris de Secretariat

          Având în vedere ultimele informaţii apărute, privind eventualele reduceri de posturi, am solicitat de urgenţă Ministerului Educaţiei Naţionale să emită un comunicat, prin care să-şi precizeze poziţia faţă de ştirile prezentate în mass-media şi care sunt de natură să destabilizeze un sistem şi aşa greu încercat.

Îi asigurăm pe membrii noştri de sindicat că orice tentativă de reducere a normelor sau posturilor (didactic, didactic auxiliar, nedidactic) va echivala cu declanşarea grevei generale.

           Cu stimă,

Președinte USLIP IAŞI,

Prof. LAVINIU LACUSTA

 

COMUNICAT – DIFERENŢE SALARIALE PENTRU ÎNVĂŢĂTORII CARE AU DESFĂŞURAT ORE DE EDUCAŢIE FIZICĂ ŞI SPORT

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Vineri, 13 Februarie 2015
Scris de Secretariat

În data de 11.02.2015, Tribunalul Iaşi a admis prima acţiune privind drepturile salariale pentru învăţătorii care au predat orele de educaţie fizică şi sport, începând cu anul şcolar 2011 – 2012.

Alte câteva zeci de dosare sunt pe rol.

BZI: Decizii importante pentru educatie, anuntate la Iasi

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Vineri, 13 Februarie 2015
Scris de Secretariat

Ieri, timp de o ora, fostul ministru al Educatiei, Liviu Marian Pop, a avut o intalnire extrem de importanta cu liderii celui mai important sindicat din invatamantul preuniversitar local, USLIP, cat si cu liderii celei mai mari federatii nationale din educatia romaneasca • In cadrul acesteia au fost anuntate masuri importante ce vizeaza cadrele didactice. 

Liviu Marian Pop, fost ministru interimar al Educatiei, actual ocupant la portofoliului pentru Dialog Social in Guvernul Ponta, s-a intalnit la Iasi cu liderii Uniunii Sindicatelor Libere din Invatamantul Preuniversitar (USLIP). La intalnire a participat si Simion Hancescu, presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI). In cadrul acestei intalniri au fost abordate mai multe probleme, cum ar fi modificarile aduse la Legea Educatiei Nationale (LEN), din perspectiva Metodologiei pentru organizarea concursurilor nationale pentru: inspectori generali, adjuncti si directori ai Caselor Corpului Didactic (CCD), respectiv managerii tuturor unitatilor de invatamant preuniversitar. De asemenea, s-a discutat si despre problema decontului de naveta, gasirea unor solutii pentru ca activitatea scolilor din Romania sa nu mai fie afectate de lipsa autorizatiilor sanitare de functionare, dar si despre solutii privind majorarea salariilor angajatilor din invatamantul preuniversitar. 

"Ma bucura faptul ca, in foarte scurt timp, vor avea loc aceste concursuri. Sa stiti ca Metodologia era realizata inca din anul 2012. Este foarte important, si aici atrag atentia colegilor liberali, ca este nevoie ca politicul sa nu mai aiba ce cauta intr-o unitate de invatamant. Pe de alta parte, ne dorim ca pana la finalul acestui an sa nu mai existe unitati de invatamant fara autorizatii sanitare de functionare. Pe de alta parte, speram ca si la nivel de salarizare lucrurile sa se imbunatateasca si ca primarii sa inteleaga ca trebuie sa respecte legea atunci cand vine vorba de decontarea navetei", a precizat Pop. Dincolo de toate acestea, presedintele USLIP, prof. Laviniu Lacusta, a abordat programul de reconversie profesionala, realizat in parteneriat cu Universitatea Alexandru Ioan Cuza (UAIC) si destinat cadrelor didactice. In plus, acesta a dat si o veste in premiera: "au fost castigate procesele, cu decizie definitiva si irevocabila, privind drepturile salariale ale invatatorilor care predau si Educatia fizica in scoli, in calitate de necalificati. Mai precis, aceste persoane vor primi un spor lunar de zece la suta la salariu, pentru ultimii trei ani de activitate prestata", a mentionat sindicalistul.

Galerie foto si video:

http://www.bzi.ro/decizii-importante-pentru-educatie-anuntate-la-iasi-galerie-foto-video-481740

Website Security Test