USLIP IAŞI RELANSEAZĂ CARDUL CU DISCOUNTURI

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Luni, 11 Aprilie 2016
Scris de Secretariat

Vineri, 15 aprilie 2016, în cadrul ședinței cu liderii organizației noastre, vor fi înmânate peste 8000 de carduri noi pentru membrii de sindicat  ai USLIP Iași.

Au fost negociate discounturi și gratuități cu firme de prestigiu din municipiu și județ, printre care: ARCADIA, BIOCLINICA, SYNEVO, UNIREA, ROPHARMA. În afara celor menționate, pe listă mai apar și spălătorii de mașini și haine, pizzerii, cofetării, cabinete oftalmologice și medicale și multe altele care vor putea fi consultate în această săptămână, pe site,în cadrul listei cu partenerii USLIP.

Multumim tuturor partenerilor noștri vechi și noi, pentru sprijinul și încrederea acordată!

Președinte USLIP Iași,

Prof. Laviniu Lăcustă

CARD USLIP LACUSTA LAVINIU

LEGE PRIVIND PLATA DIFERENŢELOR SALARIALE ŞI PENTRU CEI CARE NU AU SENTINŢE JUDECĂTOREŞTI FAVORABILE!

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Joi, 07 Aprilie 2016
Scris de Secretariat

Miercuri 6 aprilie, Camera Deputaților a adoptat legea prin care cadrele didactice cărora nu li s-au acordat diferențele salariale aferente perioadei octombrie 2008 – mai 2011, li se vor plăti aceste drepturi chiar în lipsa unor hotărâri judecătorești, precum și celor care au fost respinse de către instanță.

Atragem atenția asupra faptului că aceste diferențe reprezintă majorările prevăzute de Legea 221/2008 și nu au legătură cu tăierile salariale din 2010 așa cum eronat se prezintă în anumite surse mass-media.

Sumele de bani vor fi achitate eșalonat pe o perioadă de 5 ani de la intrarea în vigoare a legii. Vor beneficia de aceste dispoziții inclusiv cadrele didactice pensionate, îndreptățite să primească diferențele pe perioada menționată, în cazul lor plata se va face într-o singură tranșă.  Pentru cei care se vor pensiona după intrarea în vigoare a prezentei legi, plata se va face eșalonat, sub condiția ca aceasta să fie finalizată până la momentul pensionării.

Menționăm că la nivelul județului Iași, majoritatea membrilor de sindicat USLIP au obținut hotărâri judecătorești pentru perioada 2 decembrie 2008-12 mai 2011. În acest sens, și având în vedere noul cadru legal, avem rugămintea ca secretariatele unităților școlare să procedeze la recalcularea pentru întreg personalul didactic și didactic auxiliar, fără excepție, și a diferențelor aferente lunilor octombrie - noiembrie 2008.

Cu stimă,                                                  

Președinte USLIP IAŞI,

Prof. LAVINIU LĂCUSTĂ

USLIP Iași solicită Prefecturii suspendarea Primarului comunei Lungani

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Joi, 24 Martie 2016
Scris de Secretariat

         În urma efectuării unui control de către Camera de Conturi Iași s-a constatat un prejudiciu în bugetul comunei Lungani în valoare de 450.000 lei, precum și abateri financiar-contabile de 361.000 lei, ca urmare a utilizării banilor contribuabililor comunei în scopuri ilicite, precum: atribuirea unor contracte de achiziții publice în lipsa documentelor justificative cu privire la bunurile și serviciile efectiv prestate, alocarea unor sume mari de bani către Asociația Sportivă Viitorul Lungani în lipsa unui contract de finanțare nerambursabilă și a altor documente justificative, acestea nefiind singurele acțiuni nelegale de finanțare.

     Printre persoanele direct afectate de modul abuziv în care primarul comunei Lungani își desfășoara activitatea și coordonează acțiunile personalului din cadrul Primăriei și Consiliului Local, se află și cadrele didactice angajate ale Liceului Tehnologic Lungani, față de care nu au fost plătite nici până în prezent drepturile salariale reprezentând decontarea cheltuielilor de transport, datorate în conformitate cu Legea educației și cu normele metodologice elaborate de Guvern. Deși este obligat prin lege și prin hotărârile judecătorești și chiar prin executorul judecătoresc, Consiliul Local refuză cu rea-credință să își execute obligațiile bănești, cu riscul de a se face vinovat de săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și nerespectare a hotărârilor judecătorești, prevăzute de Codul Penal.  

    Având în vedere modul arbitrar și ilegal în care își desfășoară mandatul, atitudinea sfidătoare față de cadrele didactice și de ceilalți contribuabili ai comunei, față de lege și față de instanțele judecătorești, considerăm că se impune de urgență, ca Prefectura să dispună suspendarea din funcția de primar a domnului Gheorghe Pricopie.

USLIP IAŞI solicită ISJ IAŞI convocarea Comisiei Paritare

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Miercuri, 23 Martie 2016
Scris de Secretariat

pdf

8 Martie 2016!

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Marți, 08 Martie 2016
Scris de Secretariat

12802767 878722118916744 5747990239003197148 n

O primăvară frumoasă!

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Marți, 01 Martie 2016
Scris de Secretariat

Biroul Executiv USLIP Iaşi urează tuturor membrilor de sindicat o primăvară însorită, cu bucurie şi linişte în suflete!

1martie

Răspunsul Ministerului Educaţiei Naţionale la demersurile USLIP IAŞI

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Vineri, 12 Februarie 2016
Scris de Secretariat

pdf

Victorie în instanţă pentru navetiştii de la Şcoala Hadîmbu, comuna Mogoşeşti

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Marți, 26 Ianuarie 2016
Scris de Secretariat
           În luna ianuarie 2016 Curtea de Apel Iaşi a confirmat verdictul Tribunalului Iaşi prin care Primăria Mogoşeşti este obligată să aloce către Şcoala Gimnazială Hadîmbu, sumele necesare plăţii actualizate cu indicele de inflaţie, a deconturilor de navetă.  Cele 16 cadre didactice navetiste, membre ale USLIP Iaşi, vor primi în perioada următoare datorită procesului intentat de către USLIP Iaşi Consiliului Local Mogoşeşti, sume care variază între 1000 şi 3000 lei.

SITUAŢIA DECONTULUI DE NAVETĂ ÎN COMUNELE LUNGANI Ş VLĂDENI

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Joi, 21 Ianuarie 2016
Scris de Secretariat

Joi, 21.01.2016, la Prefectura Iaşi, între orele 9:30 – 10:00, au fost convocaţi de către domnul Subprefect Bogdan Abălaşei, la solicitarea Preşedintelui USLIP Iaşi, primarii din comunele Lungani, domnul Gheorghe Pricopie şi Vlădeni, domnul Brînzanu Cătălin.

Tema şedinţei: situaţia decontului de navetă.

La discuţie a participat şi domnul Preşedinte USLIP Iaşi, Prof. Laviniu Lăcustă.

Primarul din comuna Vlădeni a fost de acord să achite în cel mai scurt timp cadrelor didactice, suma restantă din anul 2014, de aproximativ 16.000 lei.

Primarul comunei Lungani, domnul Gheorghe Pricopie, a promis că până luni, 25.01.2016, va comunica Prefecturii Iaşi, sumele restante către cadrele didactice de la şcolile din comună. Împreună cu Prefectura Iaşi, vor fi identificate modalităţile prin care Primăria Lungani, să intre în normalitate în ceea ce priveşte plata decontului de navetă restant, pe ultimii 2 ani.

În aceeaşi ordine de idei, edilul din Lungani, a promis că în luna februarie 2016 va achita o primă tranşă din naveta cadrelor didactice.

Mulţumim domnului Subprefect Bogdan Abalaşei pentru implicarea în rezolvarea situaţiilor de acest gen la nivelul întregului judeţ.

Website Security Test