COMUNICAT - Săptămâna Altfel

Categorie: Noutăţi / Evenimente Publicat: Marți, 19 Aprilie 2016 Scris de Secretariat

Sindicatul SANITAS Iași împreună cu partenerii Școala Postliceală Sanitară de Stat ,,Grigore Ghica Vodă” Iași și U.S.L.I.P. Iași (Uniunea Sindicatelor Libere din Învățământul Preuniversitar ), vor derula o serie de instructaje în 6 școli din municipiul Iași în cadrul proiectului ,,Salvator Certificat“.

Unităţile şcolare în care se va desfăşura această activitate sunt: Liceul Tehnologic “Petru Poni”, Şcoala Gimnazială “George Călinescu”, GPP 1, GPP 10, GPP 27 şi Şcoala Gimnazială Valea Lupului.

           Scopul acestui proiect ce are în vedere ca în Săptămâna Altfel să educe și să creeze aptitudini și deprinderi corecte  din partea elevilor în diferite situații de urgență: hemoragii, fracturi, asfixie cu un corp străin, șoc, suport vital de bază (reanimare și resuscitare).

În cadrul acestei acțiuni ne vom deplasa în școlile din municipiul  Iași cu personal specializat, beneficiind din partea Școlii Postliceale Sanitare de Stat ,,Grigore Ghica Vodă” Iași  și de un  manechin dedicat, de ultimă generație, ce oferă ,,salvatorului ,, informații despre eficiența manevrelor în timp real pe display-ul unei tablete conectate la simulator.  

Elevii  vor putea aprecia singuri   la sfârșitul etapei de reanimare gradul  de reușita, în salvarea vieții unei victime, ceea ce din punctul nostru de vedere reprezintă nivelul lor de asimilare a cunoștiințelor, evaluate obiectiv de simulator.

 

 

Accesări: 1834
Website Security Test