SĂRBĂTORI CU BUCURIE!

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Joi, 22 Decembrie 2016
Scris de Secretariat

BIROUL EXECUTIV AL USLIP IAŞI urează membrilor noştri de sindicat un Crăciun luminos, cu pace în suflet şi un an 2017 cu multe împliniri profesionale şi multă sănătate!

LA MULŢI ANI!

Craciun Fericit

PROGRAM USLIP IAŞI

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Joi, 22 Decembrie 2016
Scris de Secretariat

Vă anunţăm că în perioada 23 decembrie 2016 – 9 ianuarie 2017 sediul USLIP Iaşi va fi închis.

Vă mulţumim!

Plugușorul contabililor și secretarilor pentru USLIP IAȘI

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Joi, 22 Decembrie 2016
Scris de Secretariat

LEGEA DE MAJORARE A SALARIILOR DIN ÎNVĂȚĂMÂNT ESTE CONSTITUȚIONALĂ

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Miercuri, 14 Decembrie 2016
Scris de Secretariat

        Curtea Constituţională a României în şedinţa de miercuri, 14.12.2016,  a declarat Legea prin care salariile din învăţământ vor crește  cu o medie de 15% începând cu 1 ianuarie 2017, constituțională.

              Următorul pas este promulgarea acestui act normativ de către Președintele României, domnul Klaus Iohannis și publicarea ulterioară în Monitorul Oficial.

DEPARTAMENTUL DE COMUNICARE

USLIP IASI

14.12.2016

GUVERNUL REPARĂ GREŞEALA FĂCUTĂ ÎN LUNA AUGUST 2016 LA SECRETARI ŞI CONTABILI

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Joi, 08 Decembrie 2016
Scris de Secretariat

USLIP IAŞI a luat act cu satisfacţie de faptul că domnul Prim-Ministru Dacian Cioloş şi-a respectat promisiunea pe care a făcut-o telefonic către Preşedintele USLIP IAŞI, Prof. Laviniu Lăcustă, miercuri, 23.11.2016.

La acel moment, Premierul s-a angajat ca în aproximativ două săptămâni să pregătească o nouă hotărâre de Guvern prin care să se corecteze disfuncţiile semnalate din H.G. 582/2016.

Dorim să-i mulţumim şi public, pentru faptul că şi-a respectat cuvântul!

În şedinţa de astăzi, 8 decembrie 2016, Guvernul României a modificat vechiul H.G. 582/2016 astfel: “Personalul didactic auxiliar din învăţământul preuniversitar de stat care în urma aplicării prevederilor din Anexa a) din H.G. 582/2016, a trecut de pe funcţiile de contabil şef sau de secretar şef pe funcţiile de execuţie, beneficiază de drepturile salariale avute la funcţiile de conducere la data de 31.07.2016 în măsura în care acestea sunt mai favorabile”.

Deznodământul fericit se datorează acţiunilor întreprinse de către USLIP IAŞI!

Menţionăm protestele din septembrie şi noiembrie din faţa Prefecturii Iaşi, memoriile adresate către Ministerul Educaţiei şi Guvernul României, întâlnirile şi expunerile la Ministerul Educaţiei din luna octombrie 2016, acţiunile în instanţă introduse încă din luna septembrie şi poate cel mai important, discuţiile directe cu Primul Ministru care au făcut posibil rezultatul pozitiv de astăzi.

În toată această perioadă, conducerea USLIP IAŞI a considerat că principial, nu este corect ca un salariu să fie diminuat, nici măcar pe considerente bazate subiectiv pe numărul de elevi sau numărul de clase.

Apreciem de asemenea, că o structură sindicală ar trebui să nu accepte prin definiţie ca salariile unor categorii de personal să scadă!

Ne exprimăm tristeţea că la nivelul ţării nu am simţit solidaritatea altor structuri sindicale pe această problemă, ba chiar mai mult, avem convingerea că în anumite situaţii putem vorbi chiar de o complicitate tacită cu măsurile luate.

Lipsa solidarităţii şi a strategiei, complicităţile, aduc mari deservicii mişcării sindicale!

Mulţumim atât membrilor noştri de sindicat, cât şi colegilor din alte judeţe (secretari şi contabili) care ne-au transmis mesaje de susţinere în această perioadă!

Ne reafirmăm echidistanţa politică şi asigurăm membrii USLIP Iaşi că organizaţia noastră prin conducerea ei va avea tot timpul în prim plan interesele vitale ale angajaţilor din învăţământ!

DEPARTAMENTUL DE COMUNICARE

USLIP IAŞI

8.12.2016

INFORMARE SALARII SECRETARI ŞI CONTABILI

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Joi, 08 Decembrie 2016
Scris de Secretariat

Vă informăm că în şedinţa de astăzi a Guvernului României, joi, 8.12.2016, se va aproba noul H.G. prin care salariile secretarilor şi contabililor vor reveni la nivelul din iulie 2016, acolo unde au existat diminuări.

Pe site-ul Guvernului a apărut deja H.G.-ul modificat în sensul dorit de noi!

În momentul în care vom avea confirmarea 100% a acestei aprobări, vom reveni cu un comunicat pe site-ul www.uslipiasi.ro şi paginile de facebook: USLIP IASI NEWS şi USLIP IAŞI.

Vă mulţumim!

Raspuns MINISTER FINANTE PUBLICE catre FSLI privind problema DOBANZILOR

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Miercuri, 07 Decembrie 2016
Scris de Secretariat

pdf 100

COMUNICAT ŞEDINŢĂ CURTEA CONSTITUŢIONALĂ A ROMÂNIEI

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Miercuri, 07 Decembrie 2016
Scris de Secretariat

Curtea Constituţională a României în şedinţa de miercuri, 7.12.2016, a amânat dezbaterea obiecţiilor de neconstituţionalitate a Legii privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 20 / 2016 pentru data de 14.12.2016.

Menţionăm că respectivul proiect de lege prevede majorarea salariilor din învăţământ cu o medie de 15% începând cu 1 ianuarie 2017.

Departamentul de Comunicare,

USLIP IASI

7.12.2016

COMUNICAT SALARII SECRETARI ȘI CONTABILI

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Marți, 06 Decembrie 2016
Scris de Secretariat

         Luni, 5 decembrie 2016, la sediul Ministerului Educației a avut loc o întâlnire la care au participat reprezentanții M.E.N.C.Ș., Ministerului Justiției, Ministerului Muncii și ai federațiilor sindicale din învățământ. Întâlnirea a vizat pregătirea noii Hotărâri de Guvern care va modifica și completa HG nr. 582/2016.

        În ceea ce privește salariile contabililor și secretarilor care nu mai îndeplinesc condițiile pentru a beneficia de indemnizația de conducere de la 1 august 2016 s-a convenit ca în Normele metodologice, anexă la proiectul Hotărârii de Guvern să se introducă art. II, cu următorul cuprins: Personalul didactic auxiliar din unitățile de învățământ preuniversitar de stat care, în urma aplicării prevederilor din Anexa 4 a) la HG nr 582/2016, a trecut de pe funcțiile de contabil șef sau de secretar șef pe funcțiile de executie, beneficiază de drepturile salariale avute la funcțiile de conducere la data de 31 iulie 2016, în măsura în care acestea sunt mai favorabile.

       Menționăm că această corectare a fost solicitată reprezentanților Ministerului Educației de către Prim-ministru, domnul Dacian Cioloș. Avem convingerea că în ședința de Guvern de joi, 8 decembrie 2016, noile norme vor fi aprobate, iar salariile contabililor și secretarilor vor reveni la nivelul lunii iulie 2016 în măsura în care au existat diminuări.

 

DEPARTAMENTUL DE COMUNICARE

USLIP IAȘI

05.12.2016

COMUNICAT ȘEDINȚĂ CURTEA CONSTITUȚIONALĂ A ROMÂNIEI

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Luni, 05 Decembrie 2016
Scris de Secretariat

Miercuri, 7.12.2016, Curtea Constituțională a României va dezbate în cadrul ședinței cele două dosare ce vizează obiecțiile de neconstituționalitate a legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 20/2016. Sesizările au fost făcute de către Executiv și un grup de 65 de parlamentari ai PNL.

Menționăm că respectivul proiect de lege prevede majorarea salariilor din învățământ cu o medie de 15% începând cu 01 ianuarie 2017. Respingerea de către Curte a excepțiilor de neconstituționalitate va avea ca rezultat trimiterea legii spre promulgare la Președintele României domnul Klaus Iohannis.

DEPARTAMENTUL DE COMUNICARE

USLIP IAȘI

05.12.2016

Website Security Test