COMUNICAT - 18.10.2016

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Marți, 18 Octombrie 2016
Scris de Secretariat

 

            Vă informăm că astăzi, marţi, 18.10.2016, reprezentanţii USLIP IAŞI au participat la protestul din faţa MENCS.
            Revendicările au fost cele care vizează plata dobânzilor (USLIP Iaşi are hotărâri judecătoreşti în acest sens) şi de asemenea s-au mai cerut în discuţia cu reprezentanţii Ministerului revenirea la salariile din iulie 2016 pentru contabilii şi secretarii care au suferit diminuări ale veniturilor.
            În ceea ce priveşte plata dobânzilor, domnul Ministru Mircea Dumitru a semnat Acordul cu reprezentanţii sindicatelor (anexăm acordul).
            În ceea ce priveşte diminuările salariale, secretarilor şi contabililor li s-au promis că se fac eforturi pentru revenirea la salariile din iulie 2016.
            Detalii de la negocieri şi discuţii puteţi găsi şi pe pagina de facebook: USLIP IASI.
 
pdf
 
 
14702271 1046967912092163 6915372948549336102 n
 
 

GRATUITATE - POLICLINICA ARCADIA

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Marți, 11 Octombrie 2016
Scris de Secretariat

Vă readucem la cunoştinţă faptul că membrii USLIP IAŞI au posibilitatea de a beneficia de serviciile policlinicii ARCADIA – GRATUIT !!!

Pentru a accesa această facilitate, cei care au o problemă medicală, vă rugăm să veniţi la sediul USLIP IAŞI din str. Costache Negruzzi nr. 10, vis-à-vis de Universitatea de Arte “George Enescu”, pentru a ridica VOUCHER-UL VALORIC. Cu acest talon vă veţi prezenta la Policlinica ARCADIA, după ce în prealabil, aţi făcut o programare la instituţia amintită.

Pentru alte detalii, vă rugăm să ne contactaţi la nr. de tel. 0232.210.426 (secretariat USLIP Iaşi)!

INFORMARE - Discuţii cu Ministrul Educației, Mircea Dumitru

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Joi, 29 Septembrie 2016
Scris de Secretariat

Astăzi, 29.09.2016, s-a desfășurat o întâlnire la Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice în cadrul căreia au participat reprezentanții acestuia, respectiv domnul Ministru Mircea Dumitru și domnul Director General  Păunică Mihai, iar din partea sindicatelor Președintele F.S.L.I. Simion Hancescu, Secretarul General F.S.L.I. Constantin Rada, Prim-Vicepreședintele F.S.L.I. Ioan Țenț, Președintele USLIP Iași Laviniu Lăcustă, precum și președinții sindicatelor din Călărași, Vaslui și Buzău.

Discuțiile au vizat plata hotărârilor privind dobânzile legale aferente anilor 2008-2011 și  iregularitățile prezente în Metodologia privind organizarea și desfășurarea concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar. Reprezentantul Iașiului, Laviniu Lăcustă, a mai punctat problemele generate de finanțarea per elev în ceea ce privește plata celor două ore pentru învățătorii care predau disciplina de educație fizica în învățământul primar.

În ceea ce privește plata dobânzilor legale, s-a convenit ca M.E.N.C.S. să ceară în cel mai scurt timp sumele totale pentru cadrele didactice îndreptățite. Menționăm faptul că USLIP Iași are câștigate hotărâri judecătorești pe toate unitățile școlare. Ulterior cuantificării acestor sume, problema va fi prezentată domnului Prim-ministru Dacian Cioloș.

De asemenea, Președintele USLIP Iași, a înmânat personal domnului Ministru, Propunerea USLIP Iași de modificare a H.G 582/2016, care a fost trimisă pe mail-urile dumneavoastră și pe care o puteți găsi pe site-ul www.uslipiasi.ro. Domnul Ministru a promis că va da un răspuns în cel mai scurt timp. Același material, a fost transmis și doamnei Senator Cristina Anghel, prezentă întâmplător în holul Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice. Aceasta ne-a asigurat că va face tot ceea ce depinde de dumneaei pentru amendarea O.U.G nr 20/2016 în sensul revenirii la salariile din iulie 2016 pentru toți secretarii și contabilii care au suferit diminuări salariale. Referitor la această problemă rugăm insistent să transmiteți departamentului juridic al USLIP Iași toate documentele care ne sunt necesare pentru a putea iniția și acțiuni în instanță.

PROPUNERI DE MODIFICARE A H.G. 582/2016

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Luni, 26 Septembrie 2016
Scris de Secretariat

pdf

INFORMARE

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Joi, 22 Septembrie 2016
Scris de Secretariat
Vă atasam Proiectul de modificare a HG 582/2016 pentru aplicarea OUG 20/2016!
Vă adresăm rugămintea ca până vineri, 23 septembrie 2016, ora 14:00, pe adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. să ne transmiteţi observaţiile dumneavoastră pentru a putea formula amendamente din partea USLIP IAŞI.
Marţi, 27.09.2016, o comisie tehnică la MENCS va face corecturile necesare!
Din trecerea în revistă a acestui proiect am constatat doar o uşoară îmbunătăţire a situaţiei actuale. Funcţiile de conducere se acordă doar unităţilor care au un minim de 600 de elevi.
Punctul de vedere al USLIP Iaşi este acela DE A SE REVENI INTEGRAL LA SALARIILE DE LA 31 IULIE 2016 pentru toţi contabilii şi secretarii care au avut diminuări!
Aşteptăm observaţiile dumneavoastră pentru a reuşi să le sintetizăm şi vă rugăm să citiţi cu mare atenţie şi ANEXELE!
 
pdf folder

Adresa Prefecturii Iaşi către Guvernul României privind protestul USLIP IAŞI

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Miercuri, 14 Septembrie 2016
Scris de Secretariat

pdf

ADIO, DOMNULE GHEORGHIŢĂ!

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Luni, 12 Septembrie 2016
Scris de Secretariat

          Biroul Executiv al USLIP IAŞI anunţă cu profundă durere trecerea în nefiinţă a domnului învăţător Gheorghe Vlădeanu.

          Dispariţia sa, cauzată de o boală necruţătoare lasă un gol imens în sufletele noastre. Om de o mare fineţe, eleganţă şi nobleţe, domnul Gheorghiţă va rămâne veşnic în amintirea noastră!

          Contribuţia domnului Gheorghe Vlădeanu la creşterea prestigiului sindicatului nostru a fost una inestimabilă!

         Transmitem şi pe această cale sincere condoleanţe familiei îndoliate!

         Dumnezeu să îl odihnească!

gh.bun

 

COMUNICAT PICHETARE PREFECTURA IAŞI - MARŢI, 13.09.2016, ORELE 10:00 – 12:00

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Luni, 12 Septembrie 2016
Scris de Secretariat

    Vă informăm că marţi, 13.09.2016, între orele 10:00 – 12:00, USLIP IAŞI va picheta Prefectura Iaşi!

La acest protest vor participa secretarii şi contabilii din unităţile şcolare ale judeţului Iaşi, cărora le-au scăzut salariile în urma aplicării H.G. 582/2016 de către Guvernul Cioloş, cu sume cuprinse între 150 şi 1000 ron!

          Aşteptăm la acestă acţiune toţi secretarii şi contabilii cărora li s-au diminuat salariiile, dar şi pe cei cărora, în urma “corecţiilor” aplicate, nu le-au fost afectate veniturile!

COMUNICAT - 5 SEPTEMBRIE 2016

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Luni, 05 Septembrie 2016
Scris de Secretariat

Aducem în atenţia dumneavoastră CALENDARUL ORGANIZĂRII ŞI DESFĂŞURĂRII CONCURSULUI PENTRU OCUPAREA FUNCȚIILOR DE DIRECTOR ȘI DIRECTOR ADJUNCT DIN UNITĂȚILE DE ÎNVĂȚĂMÂNT PREUNIVERSITAR CU PERSONALITATE JURIDICĂ.

            De asemenea, dorim să vă înştiinţăm că mâine, în data de 06 septembrie 2016, vom reveni cu informaţii referitoare la situaţia contabililor şi a secretarilor care au fost afectaţi de H.G. nr. 582/2016, precum şi în legătură cu desfăşurarea negocierilor privind revenirea la vechea formă de salarizare, care au avut loc la Bucureşti.

               Puteţi vizualiza calendarul accesând următorul link:

Folder lila

 

Website Security Test