Amânarea grevei generale pentru semestru al doilea al acestui an şcolar

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Joi, 05 Decembrie 2013
Scris de Administrator

În atenţia membrilor de sindicat ai USLIP Iaşi

Vă informăm că până astăzi, 05 decembrie 2013, am primit opţiunea “pentru /împotriva” declanşării grevei generale din aproximativ 160 de unităţi şcolare cu personalitate juridică, însumând un număr de 5000 membri de sindicat ai USLIP Iaşi.

Din totalul opţiunilor exprimate 4018 persoane au optat pentru declanşarea grevei generale. 18 unităţi şolare nu ne-au transmis până în acest moment situaţia cerută. Procentul pentru grevă raportat la întregul efectiv USLIP este de 60%.

Având în vedere contextul politic de la nivel naţional marcat de disensiunile pe tema bugetului de stat dintre guvern şi preşedinţie precum şi timpul scurt pe care majoritatea organizaţiilor judeţene l-au invocat pentru realizarea acestei consultări, printr-un comunicat al federaţiei la care suntem afiliaţi, s-a hotărât amânarea grevei generale pentru semestru al doilea al acestui an şcolar.

Mulţumim pentru promptitudinea şi hotărârea de care aţi dat dovadă întrucât prin raportare la statistica naţională cele 4018 opţiuni pro grevă exprimate, plasează judeţul Iaşi pe locul I.

Acest procent ne dă încredere că organizaţia noastră se va afla în prima linie a luptei pentru obţinerea drepturilor ce ni se cuvin.


Cu respect,
Preşedinte
prof. Laviniu Lăcustă

Referendum pentru declanșarea grevei generale în învățământ

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Luni, 25 Noiembrie 2013
Scris de Administrator

USLIP Iași derulează în săptămâna 25 – 29 noiembrie 2013 referendumul pentru consultarea membrilor de sindicat privind oportunitatea declanșării grevei generale în învățământ începând cu 9 decembrie 2013.

UslipIasi.ro

Informare privind dezbaterea: "Educaţia românească. Realităţi şi soluţii"

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Vineri, 22 Noiembrie 2013
Scris de Administrator

Joi, 21 noiembrie 2013, la Palatul Parlamentului s-a desfăşurat dezbaterea : "Educaţia românească. Realităţi şi soluţii"la care au fost prezenţi: domnul Ministru al Educaţiei Remus Pricopie, preşedintele Comisiei de Învăţământ domnul Tâlvăr Angel, unul dintre consilierii domnului prim-ministru Victor Ponta, preşedintele Comisiei de Muncă din Senat domnul Liviu Pop.

Din partea sindicatelor au participat membrii Colegiului Naţional al Liderilor FSLI, precum şi reprezentantul USLIP Iaşi, preşedinte, prof. Laviniu Lăcustă.

Domnul ministru Remus Pricopie a făcut referire la faptul că în anul 2014 bugetul alocat învăţământului va fi de 3,4 % din P.I.B, ceea ce în sumă fixă înseamnă 21,2 miliarde lei. Procentul alocat de guvern educatiei a fost considerat insuficient de către partea sindicală, având în vedere nevoile sistemului, creşterea faţă de anul bugetar precedent fiind de doar 5 procente, dacă excludem hotărârile judecătoreşti în sumă de aproximativ 1 miliard de lei.

Singura certitudine din expunerea ministrului educaţiei vizează posibilitatea ca începând cu anul 2014 banii pentru decontul de navetă să fie prevăzuţi la capitolul bugetar "cheltuieli de personal".

În materialul audio ataşat puteţi asculta întreaga expunere a domnului ministru Remus Pricopie.

Reprezentanţii sindicatelor prezente la dezbatere au prezentat statistici comparative din care reiese foarte clar faptul că învatamantul în România primeşte cel mai mic procent din cel mai mic produs intern brut, dacă facem abstracţie de Bulgaria.

S-a discutat situaţia palatelor copiilor precum şi despre riscul desfiinţării acestor instituţii în contextul trecerii în subordinea consiliilor judeţene.

Ţinând cont de faptul că dezbaterea nu a adus angajamente ferme din partea Ministerului Educaţiei cu privire la revendicările noastre, hotărârea Colegiului Liderilor din 20 noiembrie 2013, privind referendumul pentru declanşarea grevei generale, a rămas valabilă.

Miting Bucureşti - 6 noiembrie 2013

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Joi, 07 Noiembrie 2013
Scris de Administrator

Miercuri, 6 noiembrie 2013, a avut loc la Bucureşti un miting de amploare la care a fost prezentă şi o delegaţie USLIP Iaşi.

"Salvaţi Educaţia!"

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Joi, 24 Octombrie 2013
Scris de Administrator

Joi, 24.10.2013, în intervalul orar 12:00 - 12:30 a avut loc în faţa Prefecturii Iaşi o acţiune de pichetare organizată de USLIP Iaşi sub deviza "Salvaţi Educaţia!".

Şedinţă cu liderii de sindicat

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Joi, 24 Octombrie 2013
Scris de Administrator

Vineri, 25 octombrie 2013, ora 16:00, va avea loc în Sala Mare a Casei de Cultură a Sindicatelor Iași cu sediul în Bulevardul Socola nr. 134, şedinţa cu liderii de sindicat.

Invitaţi:

  • Prof. Gheorghe Isvoranu
  • Inspector Şcolar General: Prof. Dr. Camelia Gavrilă
  • Președintele Consiliului Județean: Cristian Adomniței
  • Primarul Municipiului Iași: Ing. Gheorghe Nechita
  • Senator prof. Liviu Marian Pop

 

Prefectura Iași răspunde adresei USLIP privind decontul de navetă

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Joi, 24 Octombrie 2013
Scris de Administrator

Rasouns Prefectura in legatura cu Naveta

Adresele FSLI către autorități cu privire la modificarea Legii Educației și Proteste

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Joi, 17 Octombrie 2013
Scris de Administrator

 

   Deputați    Ministrul Educației   Primul Ministru    Senatori

Adrese FSLI       Adrese FSLI       Adrese FSLI       Adrese FSLI

 

 

Website Security Test