USLIP Iași solicită Prefecturii suspendarea Primarului comunei Lungani

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Joi, 24 Martie 2016
Scris de Secretariat

         În urma efectuării unui control de către Camera de Conturi Iași s-a constatat un prejudiciu în bugetul comunei Lungani în valoare de 450.000 lei, precum și abateri financiar-contabile de 361.000 lei, ca urmare a utilizării banilor contribuabililor comunei în scopuri ilicite, precum: atribuirea unor contracte de achiziții publice în lipsa documentelor justificative cu privire la bunurile și serviciile efectiv prestate, alocarea unor sume mari de bani către Asociația Sportivă Viitorul Lungani în lipsa unui contract de finanțare nerambursabilă și a altor documente justificative, acestea nefiind singurele acțiuni nelegale de finanțare.

     Printre persoanele direct afectate de modul abuziv în care primarul comunei Lungani își desfășoara activitatea și coordonează acțiunile personalului din cadrul Primăriei și Consiliului Local, se află și cadrele didactice angajate ale Liceului Tehnologic Lungani, față de care nu au fost plătite nici până în prezent drepturile salariale reprezentând decontarea cheltuielilor de transport, datorate în conformitate cu Legea educației și cu normele metodologice elaborate de Guvern. Deși este obligat prin lege și prin hotărârile judecătorești și chiar prin executorul judecătoresc, Consiliul Local refuză cu rea-credință să își execute obligațiile bănești, cu riscul de a se face vinovat de săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și nerespectare a hotărârilor judecătorești, prevăzute de Codul Penal.  

    Având în vedere modul arbitrar și ilegal în care își desfășoară mandatul, atitudinea sfidătoare față de cadrele didactice și de ceilalți contribuabili ai comunei, față de lege și față de instanțele judecătorești, considerăm că se impune de urgență, ca Prefectura să dispună suspendarea din funcția de primar a domnului Gheorghe Pricopie.

USLIP IAŞI solicită ISJ IAŞI convocarea Comisiei Paritare

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Miercuri, 23 Martie 2016
Scris de Secretariat

pdf

8 Martie 2016!

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Marți, 08 Martie 2016
Scris de Secretariat

12802767 878722118916744 5747990239003197148 n

O primăvară frumoasă!

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Marți, 01 Martie 2016
Scris de Secretariat

Biroul Executiv USLIP Iaşi urează tuturor membrilor de sindicat o primăvară însorită, cu bucurie şi linişte în suflete!

1martie

Răspunsul Ministerului Educaţiei Naţionale la demersurile USLIP IAŞI

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Vineri, 12 Februarie 2016
Scris de Secretariat

pdf

Victorie în instanţă pentru navetiştii de la Şcoala Hadîmbu, comuna Mogoşeşti

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Marți, 26 Ianuarie 2016
Scris de Secretariat
           În luna ianuarie 2016 Curtea de Apel Iaşi a confirmat verdictul Tribunalului Iaşi prin care Primăria Mogoşeşti este obligată să aloce către Şcoala Gimnazială Hadîmbu, sumele necesare plăţii actualizate cu indicele de inflaţie, a deconturilor de navetă.  Cele 16 cadre didactice navetiste, membre ale USLIP Iaşi, vor primi în perioada următoare datorită procesului intentat de către USLIP Iaşi Consiliului Local Mogoşeşti, sume care variază între 1000 şi 3000 lei.

SITUAŢIA DECONTULUI DE NAVETĂ ÎN COMUNELE LUNGANI Ş VLĂDENI

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Joi, 21 Ianuarie 2016
Scris de Secretariat

Joi, 21.01.2016, la Prefectura Iaşi, între orele 9:30 – 10:00, au fost convocaţi de către domnul Subprefect Bogdan Abălaşei, la solicitarea Preşedintelui USLIP Iaşi, primarii din comunele Lungani, domnul Gheorghe Pricopie şi Vlădeni, domnul Brînzanu Cătălin.

Tema şedinţei: situaţia decontului de navetă.

La discuţie a participat şi domnul Preşedinte USLIP Iaşi, Prof. Laviniu Lăcustă.

Primarul din comuna Vlădeni a fost de acord să achite în cel mai scurt timp cadrelor didactice, suma restantă din anul 2014, de aproximativ 16.000 lei.

Primarul comunei Lungani, domnul Gheorghe Pricopie, a promis că până luni, 25.01.2016, va comunica Prefecturii Iaşi, sumele restante către cadrele didactice de la şcolile din comună. Împreună cu Prefectura Iaşi, vor fi identificate modalităţile prin care Primăria Lungani, să intre în normalitate în ceea ce priveşte plata decontului de navetă restant, pe ultimii 2 ani.

În aceeaşi ordine de idei, edilul din Lungani, a promis că în luna februarie 2016 va achita o primă tranşă din naveta cadrelor didactice.

Mulţumim domnului Subprefect Bogdan Abalaşei pentru implicarea în rezolvarea situaţiilor de acest gen la nivelul întregului judeţ.

LA MULŢI ANI !

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Joi, 07 Ianuarie 2016
Scris de Secretariat

          USLIP IAŞI urează tuturor celor care sărbătoresc ziua de nume, un sincer şi un călduros LA MULŢI ANI, presărat cu bucurii, sănătate şi împliniri! La mulţi ani Ion, Ioana, Ioan, Ionuţ, Ionela!

charts galerie poze sf ion 20 68039700

LA MULŢI ANI!

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Luni, 21 Decembrie 2015
Scris de Secretariat

      USLIP Iași urează ca acest Crăciun să vă aducă liniște, bucurii și prosperitate, iar Noul An să ne găsească mai uniți, cu noi împliniri profesionale!

         La mulți ani!

                            

          Președinte USLIP IAŞI,

        Prof.  LAVINIU LĂCUSTĂ

Craciun Fericit

 

Website Security Test