INFORMARE SALARII SECRETARI ŞI CONTABILI

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Joi, 08 Decembrie 2016
Scris de Secretariat

Vă informăm că în şedinţa de astăzi a Guvernului României, joi, 8.12.2016, se va aproba noul H.G. prin care salariile secretarilor şi contabililor vor reveni la nivelul din iulie 2016, acolo unde au existat diminuări.

Pe site-ul Guvernului a apărut deja H.G.-ul modificat în sensul dorit de noi!

În momentul în care vom avea confirmarea 100% a acestei aprobări, vom reveni cu un comunicat pe site-ul www.uslipiasi.ro şi paginile de facebook: USLIP IASI NEWS şi USLIP IAŞI.

Vă mulţumim!

Raspuns MINISTER FINANTE PUBLICE catre FSLI privind problema DOBANZILOR

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Miercuri, 07 Decembrie 2016
Scris de Secretariat

pdf 100

COMUNICAT ŞEDINŢĂ CURTEA CONSTITUŢIONALĂ A ROMÂNIEI

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Miercuri, 07 Decembrie 2016
Scris de Secretariat

Curtea Constituţională a României în şedinţa de miercuri, 7.12.2016, a amânat dezbaterea obiecţiilor de neconstituţionalitate a Legii privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 20 / 2016 pentru data de 14.12.2016.

Menţionăm că respectivul proiect de lege prevede majorarea salariilor din învăţământ cu o medie de 15% începând cu 1 ianuarie 2017.

Departamentul de Comunicare,

USLIP IASI

7.12.2016

COMUNICAT SALARII SECRETARI ȘI CONTABILI

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Marți, 06 Decembrie 2016
Scris de Secretariat

         Luni, 5 decembrie 2016, la sediul Ministerului Educației a avut loc o întâlnire la care au participat reprezentanții M.E.N.C.Ș., Ministerului Justiției, Ministerului Muncii și ai federațiilor sindicale din învățământ. Întâlnirea a vizat pregătirea noii Hotărâri de Guvern care va modifica și completa HG nr. 582/2016.

        În ceea ce privește salariile contabililor și secretarilor care nu mai îndeplinesc condițiile pentru a beneficia de indemnizația de conducere de la 1 august 2016 s-a convenit ca în Normele metodologice, anexă la proiectul Hotărârii de Guvern să se introducă art. II, cu următorul cuprins: Personalul didactic auxiliar din unitățile de învățământ preuniversitar de stat care, în urma aplicării prevederilor din Anexa 4 a) la HG nr 582/2016, a trecut de pe funcțiile de contabil șef sau de secretar șef pe funcțiile de executie, beneficiază de drepturile salariale avute la funcțiile de conducere la data de 31 iulie 2016, în măsura în care acestea sunt mai favorabile.

       Menționăm că această corectare a fost solicitată reprezentanților Ministerului Educației de către Prim-ministru, domnul Dacian Cioloș. Avem convingerea că în ședința de Guvern de joi, 8 decembrie 2016, noile norme vor fi aprobate, iar salariile contabililor și secretarilor vor reveni la nivelul lunii iulie 2016 în măsura în care au existat diminuări.

 

DEPARTAMENTUL DE COMUNICARE

USLIP IAȘI

05.12.2016

COMUNICAT ȘEDINȚĂ CURTEA CONSTITUȚIONALĂ A ROMÂNIEI

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Luni, 05 Decembrie 2016
Scris de Secretariat

Miercuri, 7.12.2016, Curtea Constituțională a României va dezbate în cadrul ședinței cele două dosare ce vizează obiecțiile de neconstituționalitate a legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 20/2016. Sesizările au fost făcute de către Executiv și un grup de 65 de parlamentari ai PNL.

Menționăm că respectivul proiect de lege prevede majorarea salariilor din învățământ cu o medie de 15% începând cu 01 ianuarie 2017. Respingerea de către Curte a excepțiilor de neconstituționalitate va avea ca rezultat trimiterea legii spre promulgare la Președintele României domnul Klaus Iohannis.

DEPARTAMENTUL DE COMUNICARE

USLIP IAȘI

05.12.2016

COMUNICAT INFORMARE DISCUȚIE CU PRIM-MINISTRUL DACIAN CIOLOȘ PARTEA A II-A

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Joi, 24 Noiembrie 2016
Scris de Secretariat

Așa cum știți, Guvernul României a aprobat astăzi (miercuri, 23.11.2016) a II-a rectificare pe anul în curs. La bugetele locale au fost alocate 1,7 miliarde de lei, sume defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru finanțarea cheltuielilor autorităților administrației publice locale. Banii vor fi folosiți astfel:

-          170 milioane lei pentru cheltuieli de personal aferente unităţilor de învățământ preuniversitar,

-          938,3 milioane lei sume pentru echilibrarea bugetelor locale.

Deși sumele par la prima vedere destul de mari, ne exprimăm rezerva că autoritățile locale vor reuși să facă plăți pentru hotărârile judecătorești chiar dacă vor manifesta bunăvoință. La nivelul județului Iași vom face adrese către toate consiliile locale prin care le vom solicita să facă plata către cadrele didactice care dispun de sentințe definitive. Rămâne însă cel puțin pentru actualul moment să clarificăm în funcție de sumele care vor fi alocate fiecărei localități în parte procentul pe care îl poate primi unitatea școlarărespectivă.

Miercuri, 23.11.2016, ora 18:15 domnul Prim-ministru Dacian Cioloș l-a contactat din nou telefonic pe Președintele USLIP IAȘI domnul Laviniu Lăcustă. Au fost oferite noi clarificări legate de celălalte revendicări ridicate de către sindicaliștii din județul Iași. Astfel, s-a promis în termeni fermi că săptămâna viitoare printr-o nouă Ordonanță, salariile diminuate ale secretarilor și contabililor vor reveni la nivelul din iulie 2016.

S-a mai comunicat de către Premier că rezolvarea posturilor suplimentare pentru disciplina Educație Fizică și Sport este una care necesită la nivelul țării aproximativ 800 norme. Inspectoratele școlare urmează să facă cereri pentru suplimentarea numărului de posturi acolo unde este cazul.Doar la nivelul județului Iași ar mai fi necesare minim 100 de norme pentru ca Legea Educației Naționale să poată fi respectată.

Vom pune concluziile de rigoare la toate aceste promisiuni săptămâna viitoare după aprobarea noii Ordonanțe care urmează să transpună în fapte cele afirmate de către Prim-ministrul României, domnul Dacian Cioloș.

DEPARTAMENTUL DE COMUNICARE

USLIP IAȘI

INFORMARE DISCUȚIE CU PRIM-MINISTRUL DACIAN CIOLOȘ

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Marți, 22 Noiembrie 2016
Scris de Secretariat

Vă informăm, că așa cum a promis, in data de 21.11.2016, domnul Prim-ministru Dacian Cioloș l-a contactat telefonic pe Președintele USLIP IAȘI Laviniu Lăcustă. Aceste clarificări sunt consecința discuțiilor care au avut loc la Prefectura Iași în data de 18.11.2016 când i s-au transmis revendicările salariaților din învățământul preuniversitar ieșean. Subliniem că o parte dintre cerințe vizează toți salariații din învățământul preuniversitar românesc.    

Legat de problema plății dobânzilor domnul Prim-ministru a menționat că vor fi alocate 1.7 miliarde lei către autoritățile locale. Acestea vor putea acorda bani pentru dobânzi din sumele pe care le vor primi. Noi considerăm că Ordonanța trebuie să precizeze că o parte dintre acești bani vor veni pentru dobânzi. În lipsa acestor nuanțări, avem mari rezerve că autoritățile locale vor realiza aceste plăți!

Prim-ministrul a precizat că acolo unde orele de educație fizică sunt predate de învățători, trebuie suplimentat numărul de posturi, însă acest lucru se va putea face începând cu semestrul al doilea, după ce Inspectoratele Școlare Județene vor face aceste solicitări către Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice. Această instituție va pune la punct baza legală pe care o va înainta Guvernului.

În ceea ce privește secretarii și contabilii care au avut salariile diminuate prin HG 582/2016, urmează ca tot printr-o Ordonanță de urgență  să fie scăzut baremul numărului de clase sau chiar eliminat.

Nu s-a făcut niciun fel de referire la legea de majorare cu 15%  a salariilor din învățământ care așa cum știți a fost atacată de către Executiv la Curtea Constituțională.

În cursul zile de marți, după întâlnirea pregătitoare a ședinței de miercuri cu reprezentanții ministerelor, vom fi din nou contactați pentru alte precizări. Vom reveni cu detalii.

COMUNICAT - Întâlnire conducere USLIP IAŞI – Prim-Ministru Dacian Cioloş

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Luni, 21 Noiembrie 2016
Scris de Secretariat

Vă informăm că vineri, 18.11.2016, între orele 9.30 – 11.30, USLIP IAŞI a pichetat Prefectura Iaşi, evenimentul fiind prilejuit de prezenţa domnului Prim-Ministru Dacian Cioloş la instituţia amintită.

Au participat aproximativ 130 membri ai sindicatului nostru cărora le mulţumim pentru implicare şi solidaritate!

Între orele 12:30 – 13:00 am fost convocaţi la o discuţie cu domnul Prim-Ministru pentru a dezbate punctual eventualele soluţii la revendicările ridicate de către USLIP Iaşi.

La această analiză a mai fost prezent şi domnul Dragoş Pîslaru – Ministrul Muncii.

Există câteva puncte pe care domnul Prim-Ministru a promis că le va rezolva în regim de urgenţă, dar ni s-a cerut să aşteptăm până luni, urmând să fim contactaţi pentru a ni se transmite concret punctele care vor fi rezolvate.

Aşteptăm cu interes ca domnul Prim-Ministru Dacian Cioloş să ne transmită luni, 21.11.2016, modul în care pot fi rezolvate revendicările ridicate de sindicatul nostru!

COMUNICAT FSLI

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Vineri, 18 Noiembrie 2016
Scris de Secretariat

    Biroul Operativ al FSLI susține protestul organizat de USLIP Iasi in data de 18.11.2016.Nemultumirile salariaților din invatamantul Ieșean sunt juste , unele fiind comune cu ale salariaților din întregul invatamant, altele fiind specifice județului Iasi.Aceste nemulțumiri au o cauza comuna:subfinanțarea învățământului. Pentru ca aceste probleme sa se rezolve, trebuie ca toti salariații din invatamant sa faca front comun. Personal cred ca se apropie momentul in care va trebui sa solicitam membrilor de sindicat de a se declanșa un conflict la nivel național, daca dorim sa-i trezim din indiferenta pe cei care conduc Roamania. Succes protestului de mâine.

    Cu respect, Simion Hancescu

În atenţia Domnului Prim-Ministru Dacian Cioloş - LISTĂ REVENDICĂRI - Salariaţii din învăţământul preuniversitar – judeţul Iaşi

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Vineri, 18 Noiembrie 2016
Scris de Secretariat
- Plata hotărârior judecătoreşti privind dobânda legală (necesar 28795 mii lei);
- Revenirea la salariile din iulie 2016 pentru categoria secretarilor şi contabililor care au avut diminuări de salarii cuprinse între 150 – 1100;
- Respectarea Legii Educaţiei Naţionale în judeţul Iaşi privind plata suplimentară a orelor de educaţie fizică pentru învăţătorii care - predau această disciplină (suplimentarea cu 181 de posturi);
- Aprobarea degrevării de 2 ore profesorilor cu 25 de ani vechime şi gradul didactic I;
- Reabilitarea şcolilor din mediul rural care nu dispun de apă curentă, canalizare şi au wc-uri în curte;
- Acordarea sporului de nocivitate – 15% pentru bibliotecari, laboranţi, informaticieni;
- Acordarea sporului de vechime personalului nedidactic;
Majorarea salariilor întregului personal din învăţământ cu minimum 15%;
Acordarea a 6% din PIB pentru învăţământ în conformitate cu Legea Educaţiei Naţionale, art. 8, începând cu anul 2017!
          
BIROUL EXECUTIV USLIP IAŞI
Website Security Test