Ministrul Sorin Campeanu anunta majorari de salarii pentru personalul nedidactic

În cadrul şedinţei CNL Bucureşti, Ministrul Educaţiei Sorin – Mihai Cîmpeanu, a anunţat că personalul nedidactic va beneficia începând cu 1 iulie 2015 de o majorare adiţională de 12%, acordată în plus faţă de creşterea precizată în Ordonanţa 83/2014.

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu anunţă majorări de salarii pentru personalul nedidactic

În cadrul şedinţei CNL Bucureşti, din 25.02.2015, Ministrul Educaţiei Sorin – Mihai Cîmpeanu a anunţat că personalul nedidactic va beneficia începând cu 1 iulie 2015 de o majorare adiţională de 12%, acordată în plus faţă de creşterea precizată în Ordonanţa 83/2014.

ministrul cimpeanu

BZI: Veste neasteptata! Majorari salariale importante pentru sute de angajati din invatamantul iesean

Potrivit reprezentantilor Uniunii Sindicatelor Libere din Invatamantul Preuniversitar (USLIP) Iasi, personalul nedidactic si-ar putea vedea in sfarsit obiectivul atins. In cadrul unei importante sedinte derulate la Bucuresti (la care au participat inclusiv importanti lideri de sindicate), in data de 25 februarie 2015,ministrul Educatiei si Cercetarii Stiintifice (MECS), Sorin Mihai Cimpeanu, a facut un anunt important ce vizeaza inclusiv sute de angajati din invatamantul preuniversitar iesean. Acesta a anuntat ca personalul nedidactic va beneficia, de la 1 iulie anul acesta, de o majorare aditionala la salariu de 12 la suta, acordata in plus fata de cresterea precizata in Ordonanta de Guvern (OUG) 83 din decembrie 2014. 

"Ministerele Muncii, Finantelor si Educatiei au ajuns la un acord privind majorarea salariilor personalului nedidactic cu un procent de 12 la suta peste ceea ce se va acorda prin cresterea salariului minim pe economie, incepand cu 1 iulie 2015. Campania noastra de stangerea a unor semnaturi in sprijinul personalului nedidactic, derulata atat in judetul Iasi, cat si in alte zone, au avut efectul scontat", a precizat profesorul Laviniu Lacusta, presedintele USLIP. De reamintit ca, incepând cu anul 2010, s-a produs treptat o aplatizare a grilei de salarizare a personalului nedidactic, în conditiile cresterii salariului de baza minim brut pe tara garantat în plata. În conditiile în care a avut loc o crestere a salariului de baza minim brut pe tara, restul salariilor personalului bugetar, categorie în care este inclus si personalul nedidactic din învatamântul preuniversitar de stat, care depaseau nivelul acestui salariu minim brut, au ramas nemodificate. In consecinta, din punct de vedere salarial, între personalul nou angajat care nu beneficiaza de spor de vechime si salariatii care beneficiau de sporul de vechime în munca nu existau diferente, lucru considerat incorect de catre sindicalisti.

USLIP IAŞI – SINDICATUL NR. 1 ÎN ROMÂNIA

În februarie 2015 s-a realizat recensământul membrilor de sindicat USLIP IAŞI. După centralizarea datelor am constatat cu bucurie că cifra totală este de 8174 membri de sindicat.

Vă mulţumim pentru încredere şi vă asigurăm de implicare şi devotament în realizarea obiectivelor noastre !

LA MULŢI ANI USLIP IAŞI !

Acum 25 de ani, la Colegiul Naţional Iaşi se puneau bazele la ceea ce avea să devină cel mai mare sindicat judeţean din România, USLIP IAŞI, actualmente cu peste 8.200 membri.

Cu acest prilej ne propunem să fim aceeaşi forţă dinamică, incisivă şi profund angajată în apărarea intereselor socio-profesionale ale membrilor noştri de sindicat.

Procesul verbal de la Şedinţa de constituire USLIP IAŞI, 10 martie 1990

foder download

INFORMARE PRIVIND FACILITĂŢILE PENSIONARILOR USLIP 2015

         Vă comunicăm că şi în anul 2015, pensionarii USLIP Iaşi vor beneficia de gratuitate la vila Sindi din Sângeorz Băi. De asemenea, în luna iunie, într-un cadru festiv la Prefectura Iaşi, vor fi acordate diplome de recunoştinţă pentru colegii noştri pensionaţi cu semnătura reprezentanţilor Ministerului, Prefecturii, ISJ-ului şi ai sindicatului nostru. Data exactă şi ora o vom comunica telefonic fiecărui pensionar USLIP Iaşi.

        Intrările la Sângeorz sunt luni, iar ieşirile sunt dumincă până în orele 12:00 în perioada iunie – iulie -  august - septembrie 2015. Rezervările pot fi făcute la secretariatul USLIP Iaşi, respectiv la numărul de telefon 0232.210.426.

        Pentru a gestiona cât mai bine organizarea celor două evenimente vă rugăm să ne transmiteţi pe mail, liste cu pensionarii USLIP din anul 2015 conform tabelului ataşat.

COMUNICAT – 9.06.2015

Astăzi, 9.06.2015, la Prefectura Iaşi, au fost acordate într-un cadru festiv, diplome de recunoştinţă pensionarilor din învăţământul preuniversitar ieşean, membri ai USLIP IAŞI.

Au participat Prefectul şi Subprefectul judeţului Iaşi, domnii Dan Cârlan şi Bogdan Abălaşei, doamna Inspector Şcolar General Adjunct Claudia Tănase, domnul Primar Interimar Mihai Chirica şi reprezentanţi ai USLIP Iaşi.

11390184 731023930353231 2974837288713436910 n 11407162 731024107019880 2527646195936002506 n

Subcategories

  • Noutăţi / Evenimente

    USLIP IAȘI a notificat Ministerul Educației, Inspectoratul Școlar Județean Iași și unitățile de învățământ preuniversitar Școala Gimnazială ”Garabet Ibrăileanu” Târgu Frumos și Colegiul Tehnic ”Gheorghe Asachi” Iași cu privire la situația nepunerii în aplicare a hotărârilor judecătorești definitive pronunțate de Curtea de Apel Iași care vizează acordarea sporului pentru condiții vătămătoare și periculoase de muncă personalului administrativ (fost nedidactic) și personalului didactic auxiliar.

  • Centrul de Educație, Formare Profesională și Sindicală USLIP Iași

    Folder blue

Website Security Test