COMUNICAT INFORMARE DISCUȚIE CU PRIM-MINISTRUL DACIAN CIOLOȘ PARTEA A II-A

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Joi, 24 Noiembrie 2016
Scris de Secretariat

Așa cum știți, Guvernul României a aprobat astăzi (miercuri, 23.11.2016) a II-a rectificare pe anul în curs. La bugetele locale au fost alocate 1,7 miliarde de lei, sume defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru finanțarea cheltuielilor autorităților administrației publice locale. Banii vor fi folosiți astfel:

-          170 milioane lei pentru cheltuieli de personal aferente unităţilor de învățământ preuniversitar,

-          938,3 milioane lei sume pentru echilibrarea bugetelor locale.

Deși sumele par la prima vedere destul de mari, ne exprimăm rezerva că autoritățile locale vor reuși să facă plăți pentru hotărârile judecătorești chiar dacă vor manifesta bunăvoință. La nivelul județului Iași vom face adrese către toate consiliile locale prin care le vom solicita să facă plata către cadrele didactice care dispun de sentințe definitive. Rămâne însă cel puțin pentru actualul moment să clarificăm în funcție de sumele care vor fi alocate fiecărei localități în parte procentul pe care îl poate primi unitatea școlarărespectivă.

Miercuri, 23.11.2016, ora 18:15 domnul Prim-ministru Dacian Cioloș l-a contactat din nou telefonic pe Președintele USLIP IAȘI domnul Laviniu Lăcustă. Au fost oferite noi clarificări legate de celălalte revendicări ridicate de către sindicaliștii din județul Iași. Astfel, s-a promis în termeni fermi că săptămâna viitoare printr-o nouă Ordonanță, salariile diminuate ale secretarilor și contabililor vor reveni la nivelul din iulie 2016.

S-a mai comunicat de către Premier că rezolvarea posturilor suplimentare pentru disciplina Educație Fizică și Sport este una care necesită la nivelul țării aproximativ 800 norme. Inspectoratele școlare urmează să facă cereri pentru suplimentarea numărului de posturi acolo unde este cazul.Doar la nivelul județului Iași ar mai fi necesare minim 100 de norme pentru ca Legea Educației Naționale să poată fi respectată.

Vom pune concluziile de rigoare la toate aceste promisiuni săptămâna viitoare după aprobarea noii Ordonanțe care urmează să transpună în fapte cele afirmate de către Prim-ministrul României, domnul Dacian Cioloș.

DEPARTAMENTUL DE COMUNICARE

USLIP IAȘI

INFORMARE DISCUȚIE CU PRIM-MINISTRUL DACIAN CIOLOȘ

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Marți, 22 Noiembrie 2016
Scris de Secretariat

Vă informăm, că așa cum a promis, in data de 21.11.2016, domnul Prim-ministru Dacian Cioloș l-a contactat telefonic pe Președintele USLIP IAȘI Laviniu Lăcustă. Aceste clarificări sunt consecința discuțiilor care au avut loc la Prefectura Iași în data de 18.11.2016 când i s-au transmis revendicările salariaților din învățământul preuniversitar ieșean. Subliniem că o parte dintre cerințe vizează toți salariații din învățământul preuniversitar românesc.    

Legat de problema plății dobânzilor domnul Prim-ministru a menționat că vor fi alocate 1.7 miliarde lei către autoritățile locale. Acestea vor putea acorda bani pentru dobânzi din sumele pe care le vor primi. Noi considerăm că Ordonanța trebuie să precizeze că o parte dintre acești bani vor veni pentru dobânzi. În lipsa acestor nuanțări, avem mari rezerve că autoritățile locale vor realiza aceste plăți!

Prim-ministrul a precizat că acolo unde orele de educație fizică sunt predate de învățători, trebuie suplimentat numărul de posturi, însă acest lucru se va putea face începând cu semestrul al doilea, după ce Inspectoratele Școlare Județene vor face aceste solicitări către Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice. Această instituție va pune la punct baza legală pe care o va înainta Guvernului.

În ceea ce privește secretarii și contabilii care au avut salariile diminuate prin HG 582/2016, urmează ca tot printr-o Ordonanță de urgență  să fie scăzut baremul numărului de clase sau chiar eliminat.

Nu s-a făcut niciun fel de referire la legea de majorare cu 15%  a salariilor din învățământ care așa cum știți a fost atacată de către Executiv la Curtea Constituțională.

În cursul zile de marți, după întâlnirea pregătitoare a ședinței de miercuri cu reprezentanții ministerelor, vom fi din nou contactați pentru alte precizări. Vom reveni cu detalii.

COMUNICAT - Întâlnire conducere USLIP IAŞI – Prim-Ministru Dacian Cioloş

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Luni, 21 Noiembrie 2016
Scris de Secretariat

Vă informăm că vineri, 18.11.2016, între orele 9.30 – 11.30, USLIP IAŞI a pichetat Prefectura Iaşi, evenimentul fiind prilejuit de prezenţa domnului Prim-Ministru Dacian Cioloş la instituţia amintită.

Au participat aproximativ 130 membri ai sindicatului nostru cărora le mulţumim pentru implicare şi solidaritate!

Între orele 12:30 – 13:00 am fost convocaţi la o discuţie cu domnul Prim-Ministru pentru a dezbate punctual eventualele soluţii la revendicările ridicate de către USLIP Iaşi.

La această analiză a mai fost prezent şi domnul Dragoş Pîslaru – Ministrul Muncii.

Există câteva puncte pe care domnul Prim-Ministru a promis că le va rezolva în regim de urgenţă, dar ni s-a cerut să aşteptăm până luni, urmând să fim contactaţi pentru a ni se transmite concret punctele care vor fi rezolvate.

Aşteptăm cu interes ca domnul Prim-Ministru Dacian Cioloş să ne transmită luni, 21.11.2016, modul în care pot fi rezolvate revendicările ridicate de sindicatul nostru!

COMUNICAT FSLI

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Vineri, 18 Noiembrie 2016
Scris de Secretariat

    Biroul Operativ al FSLI susține protestul organizat de USLIP Iasi in data de 18.11.2016.Nemultumirile salariaților din invatamantul Ieșean sunt juste , unele fiind comune cu ale salariaților din întregul invatamant, altele fiind specifice județului Iasi.Aceste nemulțumiri au o cauza comuna:subfinanțarea învățământului. Pentru ca aceste probleme sa se rezolve, trebuie ca toti salariații din invatamant sa faca front comun. Personal cred ca se apropie momentul in care va trebui sa solicitam membrilor de sindicat de a se declanșa un conflict la nivel național, daca dorim sa-i trezim din indiferenta pe cei care conduc Roamania. Succes protestului de mâine.

    Cu respect, Simion Hancescu

În atenţia Domnului Prim-Ministru Dacian Cioloş - LISTĂ REVENDICĂRI - Salariaţii din învăţământul preuniversitar – judeţul Iaşi

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Vineri, 18 Noiembrie 2016
Scris de Secretariat
- Plata hotărârior judecătoreşti privind dobânda legală (necesar 28795 mii lei);
- Revenirea la salariile din iulie 2016 pentru categoria secretarilor şi contabililor care au avut diminuări de salarii cuprinse între 150 – 1100;
- Respectarea Legii Educaţiei Naţionale în judeţul Iaşi privind plata suplimentară a orelor de educaţie fizică pentru învăţătorii care - predau această disciplină (suplimentarea cu 181 de posturi);
- Aprobarea degrevării de 2 ore profesorilor cu 25 de ani vechime şi gradul didactic I;
- Reabilitarea şcolilor din mediul rural care nu dispun de apă curentă, canalizare şi au wc-uri în curte;
- Acordarea sporului de nocivitate – 15% pentru bibliotecari, laboranţi, informaticieni;
- Acordarea sporului de vechime personalului nedidactic;
Majorarea salariilor întregului personal din învăţământ cu minimum 15%;
Acordarea a 6% din PIB pentru învăţământ în conformitate cu Legea Educaţiei Naţionale, art. 8, începând cu anul 2017!
          
BIROUL EXECUTIV USLIP IAŞI

PICHETARE PREFECTURA JUDETULUI IASI - VINERI, 18.11.2016, INTRE ORELE 9:30-11:30

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Joi, 17 Noiembrie 2016
Scris de Secretariat

    Vă informăm că USLIP IAŞI va picheta Prefectura Judeţului Iaşi, intrarea principală, vineri, 18 noiembrie 2016 între orele 9:30 şi 11:30! 

    Menţionăm că Primul Ministru, domnul Dacian Cioloş are anunţată o vizită la Prefectura Iaşi!

    Pichetarea vizează rezolvarea problemelor generate de:
-         neacordarea hotărârilor judecătoreşti privind plata dobânzilor;
-         diminuarea salariilor cu sume cuprinse între 500 – 1100 lei la secretari şi contabili;
-         nerespectarea Legii Educaţiei Naţionale în judeţul Iaşi prin neplata orelor de educaţie fizică pentru învăţătorii care predau această disciplină;
-         neacordarea degrevării de 2 ore profesorilor cu 25 de ani vechime şi gradul didactic I;
-         existenţa încă în mediul rural a unor spaţii improprii (fără apă curentă, canalizare, wc-uri în curte) în care se desfăşoară procesul instructiv-educativ;
-         salarizarea mizerabilă a personalului nedidactic suprasolicitat din punctul de vedere al sarcinilor de lucru;
-         salarizarea la limita subzistenţei a cadrelor didactice (cele mai mici salarii din sistemul bugetar: 1100 lei – debutant, 1200 lei – gradul didactic II, 1500 lei – gradul didactic I);
-         neacordarea a 6% din PIB pentru învăţământ.
   Este foarte importantă prezenţa noastră în număr cât mai mare la Prefectura Iaşi!
   Vă mulţumim pentru solidaritate!
 
Cu stimă,
Preşedinte USLIP IAŞI,
  PROF. LAVINIU LACUSTA 
                                                                                        

pdf 100

DOBÂNDĂ 330+285 - hotărâri judecătoreşti – actualizare 9.11.2016

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Miercuri, 09 Noiembrie 2016
Scris de Secretariat

Folder blue

DOBÂNDĂ 221 - hotărâri judecătoreşti – actualizare 9.11.2016

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Miercuri, 09 Noiembrie 2016
Scris de Secretariat

Folder orange

PRIMA DE INSTALARE - Hotărâri judecătoreşti - actualizare 9.11.2016

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Miercuri, 09 Noiembrie 2016
Scris de Secretariat

Folder green

La mulţi ani!

Categorie: Noutăţi / Evenimente
Publicat: Marți, 08 Noiembrie 2016
Scris de Secretariat

14958610 1017648945012774 1093248388 n

Website Security Test