GUVERNUL REPARĂ GREŞEALA FĂCUTĂ ÎN LUNA AUGUST 2016 LA SECRETARI ŞI CONTABILI

Categorie: Noutăţi / Evenimente Publicat: Joi, 08 Decembrie 2016 Scris de Secretariat

USLIP IAŞI a luat act cu satisfacţie de faptul că domnul Prim-Ministru Dacian Cioloş şi-a respectat promisiunea pe care a făcut-o telefonic către Preşedintele USLIP IAŞI, Prof. Laviniu Lăcustă, miercuri, 23.11.2016.

La acel moment, Premierul s-a angajat ca în aproximativ două săptămâni să pregătească o nouă hotărâre de Guvern prin care să se corecteze disfuncţiile semnalate din H.G. 582/2016.

Dorim să-i mulţumim şi public, pentru faptul că şi-a respectat cuvântul!

În şedinţa de astăzi, 8 decembrie 2016, Guvernul României a modificat vechiul H.G. 582/2016 astfel: “Personalul didactic auxiliar din învăţământul preuniversitar de stat care în urma aplicării prevederilor din Anexa a) din H.G. 582/2016, a trecut de pe funcţiile de contabil şef sau de secretar şef pe funcţiile de execuţie, beneficiază de drepturile salariale avute la funcţiile de conducere la data de 31.07.2016 în măsura în care acestea sunt mai favorabile”.

Deznodământul fericit se datorează acţiunilor întreprinse de către USLIP IAŞI!

Menţionăm protestele din septembrie şi noiembrie din faţa Prefecturii Iaşi, memoriile adresate către Ministerul Educaţiei şi Guvernul României, întâlnirile şi expunerile la Ministerul Educaţiei din luna octombrie 2016, acţiunile în instanţă introduse încă din luna septembrie şi poate cel mai important, discuţiile directe cu Primul Ministru care au făcut posibil rezultatul pozitiv de astăzi.

În toată această perioadă, conducerea USLIP IAŞI a considerat că principial, nu este corect ca un salariu să fie diminuat, nici măcar pe considerente bazate subiectiv pe numărul de elevi sau numărul de clase.

Apreciem de asemenea, că o structură sindicală ar trebui să nu accepte prin definiţie ca salariile unor categorii de personal să scadă!

Ne exprimăm tristeţea că la nivelul ţării nu am simţit solidaritatea altor structuri sindicale pe această problemă, ba chiar mai mult, avem convingerea că în anumite situaţii putem vorbi chiar de o complicitate tacită cu măsurile luate.

Lipsa solidarităţii şi a strategiei, complicităţile, aduc mari deservicii mişcării sindicale!

Mulţumim atât membrilor noştri de sindicat, cât şi colegilor din alte judeţe (secretari şi contabili) care ne-au transmis mesaje de susţinere în această perioadă!

Ne reafirmăm echidistanţa politică şi asigurăm membrii USLIP Iaşi că organizaţia noastră prin conducerea ei va avea tot timpul în prim plan interesele vitale ale angajaţilor din învăţământ!

DEPARTAMENTUL DE COMUNICARE

USLIP IAŞI

8.12.2016

Accesări: 590
Website Security Test