COMUNICAT INFORMARE DISCUȚIE CU PRIM-MINISTRUL DACIAN CIOLOȘ PARTEA A II-A

Categorie: Noutăţi / Evenimente Publicat: Joi, 24 Noiembrie 2016 Scris de Secretariat

Așa cum știți, Guvernul României a aprobat astăzi (miercuri, 23.11.2016) a II-a rectificare pe anul în curs. La bugetele locale au fost alocate 1,7 miliarde de lei, sume defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru finanțarea cheltuielilor autorităților administrației publice locale. Banii vor fi folosiți astfel:

-          170 milioane lei pentru cheltuieli de personal aferente unităţilor de învățământ preuniversitar,

-          938,3 milioane lei sume pentru echilibrarea bugetelor locale.

Deși sumele par la prima vedere destul de mari, ne exprimăm rezerva că autoritățile locale vor reuși să facă plăți pentru hotărârile judecătorești chiar dacă vor manifesta bunăvoință. La nivelul județului Iași vom face adrese către toate consiliile locale prin care le vom solicita să facă plata către cadrele didactice care dispun de sentințe definitive. Rămâne însă cel puțin pentru actualul moment să clarificăm în funcție de sumele care vor fi alocate fiecărei localități în parte procentul pe care îl poate primi unitatea școlarărespectivă.

Miercuri, 23.11.2016, ora 18:15 domnul Prim-ministru Dacian Cioloș l-a contactat din nou telefonic pe Președintele USLIP IAȘI domnul Laviniu Lăcustă. Au fost oferite noi clarificări legate de celălalte revendicări ridicate de către sindicaliștii din județul Iași. Astfel, s-a promis în termeni fermi că săptămâna viitoare printr-o nouă Ordonanță, salariile diminuate ale secretarilor și contabililor vor reveni la nivelul din iulie 2016.

S-a mai comunicat de către Premier că rezolvarea posturilor suplimentare pentru disciplina Educație Fizică și Sport este una care necesită la nivelul țării aproximativ 800 norme. Inspectoratele școlare urmează să facă cereri pentru suplimentarea numărului de posturi acolo unde este cazul.Doar la nivelul județului Iași ar mai fi necesare minim 100 de norme pentru ca Legea Educației Naționale să poată fi respectată.

Vom pune concluziile de rigoare la toate aceste promisiuni săptămâna viitoare după aprobarea noii Ordonanțe care urmează să transpună în fapte cele afirmate de către Prim-ministrul României, domnul Dacian Cioloș.

DEPARTAMENTUL DE COMUNICARE

USLIP IAȘI

Accesări: 438
Website Security Test