Comunicat - Protest HG 582/2016

Categorie: Noutăţi / Evenimente Publicat: Luni, 29 August 2016 Scris de Secretariat

           

           Aşa cum anticipam, actuala HG 582/2016 care vizează aplicarea “corecţiilor” în sistemul de salarizare bugetar, vine şi cu scăderi de salarii la secretarii şi contabilii din unităţile care au între 19 şi 29 de clase/grupe. Din evaluările noastre, diminuările sunt între 200 şi 500 lei. În aceeaşi ordine de idei, menţionăm că majorările” rezultate prin aplicarea corecţiilor”, sunt infime pentru cadrele didactice, cu sume cuprinse între 10 şi 60 de lei.

            Ne exprimăm profunda şi justificata nemulţumire pentru actuala stare de fapt, prin care constatăm că Guvernul Cioloş este un demn continuator al Guvernului Boc. Politica de a lua de la unii foarte mult şi de a da la alţii foarte puţin, este una descalificantă pentru un executiv care se pretinde european. De asemenea, constatăm cu tristeţe că deşi mai sunt câteva zile până în septembrie 2016, nu există încă un proiect al legii salarizării aşa cum a fost promis, inclusiv la discuţia pe care reprezentanţii sindicatelor din învăţământ au avut-o cu domnul Vice-Prim-Ministru Vasile Dâncu în data de 27 iunie 2016.

            Neseriozitatea şi cinismul actualilor guvernanţi ne fac să luăm în considerare posibilitatea unor noi acţiuni de protest în această toamnă.

Solicităm şi pe această cale, reprezentanţilor Ministerului Muncii, Ministerului Educaţiei, Ministerului de Finanţe şi nu în ultimul rând premierului Dacian Cioloş, să revizuiască de urgenţă HG 582/2016, în sensul păstrării cel puţin a salariilor avute până la 31 iulie 2016!

Accesări: 647
Website Security Test