COMUNICAT USLIP IASI - BOICOTARE EXAMENE NATIONALE - 23.06.2016

Categorie: Noutăţi / Evenimente Publicat: Joi, 23 Iunie 2016 Scris de Secretariat

 

      USLIP Iaşi a centralizat datele referendumului privind neparticiparea la evaluarea naţională şi la bacalaureat. Din 184 de unităţi şcolare, ne-au fost transmise un total de 4434 de semnături. Dintre acestea, 3902 semnături au fost în favoarea acţiunii de boicotare, ceea ce semnifică un procent de aproximativ 88% pentru şi 12% împotrivă.

    Apreciem că numărul masiv de cadre didactice care optează pentru neimplicarea în examenele naţionale, reprezintă pentru noi ca structură, direcţia pe care trebuie să o urmăm. Aşadar, în condiţiile în care Guvernul Cioloş şi Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice reprezentat de domnul ministru Adrian Curaj, nu vor propune discuţii serioase cu privire la problemele ridicate de sindicatele din învăţământ, până la data de 27 iunie 2016, USLIP Iaşi recomandă cu tărie membrilor de sindicat, boicotarea şi neimplicarea în examenele naţionale!

     Atenţionăm reprezentanţii Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice că poartă întreaga responsabilitate pentru eventualele disfuncţii care pot surveni în derularea examenelor naţionale.

    Subliniem că acţiunea nu este îndreptată împotriva elevilor noştri, ci reprezintă un semnal către Guvernul Cioloş şi întreaga societate, că subfinanţarea învăţământului românesc şi desconsiderarea unui domeniu considerat prioritate naţională,  nu mai pot continua în aceste condiţii.

       Ne arătăm disponibilitatea ca până la data de 27 iunie 2016, să participăm la orice discuţie care poate conduce la dezamorsarea acestei situaţii critice. Învederăm Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, că orice presiune sau intimidare care va fi exercitată asupra inspectoratelor sau unităţilor şcolare, este nelegală, şi rugăm membrii noştri de sindicat să semnaleze de urgenţă, orice astfel de situaţie întâmpinată.

   Prin raportare la legislaţia muncii, acţiunea noastră este una legală, nesusceptibilă de niciun fel de sancţiuni juridice. 

BIROUL EXECUTIV USLIP IAŞI

Accesări: 538
Website Security Test