ZdI - Ministrul "Habar N-am" a venit să bifeze Iaşul: N-a avut răspuns la nici o întrebare

Categorie: Apariții în presă Publicat: Luni, 26 Ianuarie 2015

Conferinţa de presă de la Iaşi a noului ministru al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a avut vineri şi momente jenante: nu a ştiut să răspundă pertinent la majoritatea întrebărilor.

Venit în vizită la Iaşi cu ocazia participării la Hora Unirii de astăzi, noul ministru al Educaţiei, fostul rector al Universităţii Agro­nomice Bucureşti Sorin Cîmpeanu, a „bifat“ în cursul zilei de ieri două şcoli din Iaşi, a participat la întâlnirea cu inspectorii şcolari, apoi, spre seară, la întâlnirea cu di­rectorii de şcoli.

Ministrul a vorbit cu ins­pectorii despre contextul legislativ actual şi despre repere ale educaţiei ieşene, apoi a vizitat de la ora 15 Şcoala Gimnazială „Geor­ge Călinescu“. A făcut un tur al şcolii, a dat mâna cu profesorii şi a fost pus la curent cu statutul şcolii şi rezultatele ele­vilor. De la ora 16, ministrul a vizitat cel de-al doilea obiectiv, Colegiul Naţional, unde după un tur al şcolii a stat de vorbă cu profesorii şi elevii.

„Mă bucur să fiu la Iaşi, la Colegiul Naţional, care este de-a dreptul fascinant. Până în luna martie vreau să merg prin toate judeţele. Am fost la Sibiu şi Braşov, Iaşul este al treilea judeţ unde am întâlnire cu directorii din învăţământul pre­universitar. Obiectivul a fost cunoaşterea unei şcoli cu cele mai bune rezultate la examenele naţionale şi a unei şcoli puţin mai puţin bune“, a declarat Sorin Cîm­peanu.

El a mai vorbit şi despre şcolile care nu au autorizaţii sanitare în prezent şi a promis că anul şcolar viitor nu va mai exista nici o şcoală în această situaţie. A mai spus că îl bucură faptul că la Iaşi este încurajat învăţământul tehnic, şi că acesta este cea mai potrivită formă care paote să ofere o conso­lidare între învăţământ şi piaţa muncii.

Întrebat de mai multe probleme acute din învăţământul preuniversitar, cum ar fi decontul profesorilor, situaţia actuală a Asociaţiei Studenţilor, dată în judecată de Universitatea „Cuza“, sau despre programul de conversie profesională a cadrelor didactice, pentru care se caută o formă de subvenţionare de luni de zile şi se duc tratative între sindicate şi mi­nister, ministrul, spre surprinderea celor pre­zenţi, nu a ştiut ce să răspundă.

Ca un copil prins cu lecţia neînvăţată, noul ministru al Educaţiei a mărturisit că la unele întrebări nu ştie ce răspuns să dea deoarece nu ştie despre aceste probleme, iar la altele a dat răspunsuri evazive, total pe lângă subiect. Tot în cadrul acestei vizite, în jurul orei 17, Sorin Cîm­peanu a participat la întâlnirea cu directorii din învăţământul ieşean, unde a cerut să cunoască probelemele cu care aceştia se confruntă.

Accesări: 2548
Website Security Test